Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Ljus och mörker

2018-11-28 21:33 #0 av: Hukanson

Många idag förnekar tanken på att det finns något "ont" i tillvaron, den är bara kärlek, vilket i och för sig alla håller med om därför att Gud är källan till allt som skapats. Gud är allt som är och därför är kärleken allt som finns.

Men vår Skapare har satt oss till världen i syfte att uppleva både gott och ont. Genom att göra erfarenheter av det onda vill vi prioritera det goda - åtminstone majoriteten av oss.

Vad är då det onda? Det som får oss att gråta. Lidande, skador, åldrande och död.

De människor som upplever det onda får ofta ett mörkt inre rum som de inte delar med andra - av olika anledningar. I syfte att ge ljus i rummet och dela dessa erfarenheter finns numera terapier av olika slag.

Men för de som aldrig får något besök i rummet blir det en kvarnsten runt halsen på något sätt. När deras kroppar dör blir de kanske kvar i denna världen helt upptagna med sitt lidande.

Men finns det onda makter som vill ondska? Kanske det är lätt att tro det om man gör erfarenheter av dessa jordbundna andar som har en tyngre mörkare energi och just därför att de hela tiden tänker på hemska saker får en mycket otrevlig atmosfär omkring sig. Även medier ryggar ibland för dessa personer. Men avlidna människor är inga onda makter, de har bara ett olyckligt öde. 

Ibland kan de dock vara helt upptagna med att vilja hämnas! Dessa hämndgiriga andar är av ett ondskefullare slag de är rastlösa arga andar söker rättvisa eller hämndför grymma orättvisa eller onaturliga dödsfall. De kan vara olyckliga för att de inte fått en hederlig begravning till exempel.

Andevärlden kan vara svår att tro på för många människor vilket kan vara religiöst betingat som att man bara ska tro på det goda för att inte locka till sig problem. Men i dessa våra vetenskapliga tider behöver vi göra den sanna verkligheten till en vetenskap om vilka vi är och vad vi alla kommer att erfara. Vi kommer alla att bli andar och vi behöver lära oss mer om denna sanning.

Det är litet paradoxalt att det är religionen som har lärt oss att det finns en ond makt. Denna makt är motsatsen till det goda som då religionen står för. Religionen lär oss att det onda har en plats från begynnelsen som är total hopplöshet, mörker och död. Där bor Satan. Där ska Djävulen och hans änglar vara. Varför? Förhoppningsvis därför att hjälpa människor som hamnat i dessa svarta energier, alla som förlorat allt hopp eller gjort det mest förbjudna - mord. Det är jättemånga som mördas i världen. Bara i USA mördas 30 000 varje år! Om detta inte är godtagbart av Det Goda förstår man att det kan behövas någon gudamakt som tar hand om alla mördare och dödare som inte vill omvända sig till ljuset.

Hur är då Det Onda och dess gudamakter möjlig att få in i en vetenskap som bara vill tro på Det Goda? Det är en intressant fråga. Jag tror att det är ett problem som måste lösas. Om vi ska utveckla en andlig vetenskap måste den se verkligheten som den är och inte rygga undan för populistiska reaktioner.


Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-11-30 12:25 #1 av: rore

Intressant Hukanson!

Jag har ju som vanligt inga vetenskapliga belägg. Men jag har tankar *tack och lov*

Jag tror och känner att många av dagens människor Förnekar *det mörka* och tvingar sig tro på det Ljusa.  För det är farligt att gå till skuggriket. Många har glömt bort att vi behöver gå dit och kasta ljus på det som skrämmer.

För att *vi* är så himla inprogrammerade i hur vi ska vara tycka och tänka. Som jag ser det idag så har människan både och i sig. Gott o ont, ljus och mörker.

Det är som om vi lever efter två olika program. Kärlek eller Rädsla

Sanning eller Lögn

Och då menar jag ingen generell sanning som gäller för alla. Utan den sanning som ryms inom den enskilda och den sanningen Behöver ses igenom, och få oss att ta ansvar för oss själva. Eftersom Rädslans ansikten tar sig många olika uttryck i olika sammanhang.

 Sanningen Är den ljudlösa kravlösa hamn vi hamnar i inom oss. När vi når bortom rädslans maskineri, bortom våra inlärda föreställningar. När vi vågar söka igenom Vår hjärna och Logik och alla tankar som sätter krokben för oss. I realiteten slåss vi inte mot någon annan än oss själva - Fast det projiceras ut - i anklagelser gentemot andra - För det är ju där de synliga reaktionerna ger sig till känna.....Och så går det för runt. Generation efter generation.

Avsaknad av Kärlek - Föder Rädsla

Rädsla föder Kontroll

Kontroll föder Manipulation

Katten på råttan, råttan på repet, repet på slaktaren osv.

Den Omedvetna Medvetenheten - Den får oss att söka - Eller så får den oss att stänga ner.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2018-12-03 20:13 #2 av: Hukanson

Freud pratade om att drömmar kan avslöja ett omedvetet mörker medan Jung talade om det kollektivt omedvetna det vill säga att vi alla bär på hela samhällets mörker och tragiska erfarenheter.

Det är viktigt att börja titta på det förträngda och farliga - vad det egentligen är och hur det känns och upplevs. Litet farligt är det väl att göra det ensam och jag tycker också att det behövs relateras till ett högre syfte - att lära sig mer om Kärlekens lagar och om universell sanning.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-12-05 15:59 #3 av: rore

Det högre syftet i min värld är ju det som pockar på i inom och samtidigt så kan vi ju vara rädda för att söka. Eftersom vi inte vet vad vi kommer att finna. Kanske är det Längtan som är det högre syftet? Fast vi kanske inte riktigt förstår det från början.  

Och hur kan vi lära oss bättre att förstå Kärleken och de Universella Lagarna (Sanningarna) Om vi inte först börjar i oss själva?  För jag tror inte att det finns någon mall som passar oss alla.

Om vi vill få in mer Kärlek i världen så måste var och en börja där den är. Allt är inom oss.

Kanske behöver vi inte fixa oss, göra om oss. Bara för att vi tror att vi inte duger som vi är.

Kanske räcker det med att börja rusta ner?  Plocka ner alla olika masker av försvar som vi bär på. För de är otaliga, men bär på samma tema - Att skydda sig från smärta.

När vi skyddar oss mot den känslomässiga smärtan - Då bygger vi pansar rustningar omkring oss och vårt ljus, vår grund kärna döljs av illusorisk trygghet. 

Bara lite tankar som seglade förbi.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2018-12-06 19:54 #4 av: Hukanson

Jo det går inte att separera sig från Kärlekens lagar det är det som är illusionen. Det finns inget avstånd mellan oss och Kärleken egentligen. Faktiskt är det vi själva som inte riktigt tror att vi är Kärleken  och istället gör vi ett försvar av rädslokultur.

Det är ju litet sorgligt att vi ännu inte kan våga tro på att Kärleken är vår natur och när vi lär oss om sanningens lagar vi faktiskt lär oss om oss själva. 

Vi kan ännu skylla litet på att vi ännu har ena foten kvar i den materiella 3 dimensionella världens mekanistiska förståelse av universum men för varje dag blir det fler som kommer upp i medvetandenivå med Ljusets utveckling och uppstigande till vad som kan kallas en kvantum mekaniskt 4 dimensionellt medvetande. 

Vårt öde är att använda ord och begrepp för att manifestera vårt medvetandes förståelse av tillvaron. Vår vokabulär förändras när vi börjar granska vad vi egentligen  menar med vad vi säger. Vårt öde är att komma ihåg vad vi behöver komma ihåg när vi behöver komma ihåg det. Det kräver en ödmjuk inställning till andra människor och kommunikationen oss emellan.

Ödmjukheten kan förvärvas genom att bejaka lagarna. Det är sant att vi måste lära oss lagen om Förlåtelse och lagen om Försoning och lagen om Kompensation och "praktisera" den kunskapen för att bli ödmjuka. Då kan vi rensa ut ur oss de gamla negativiteterna och bli fria.  

Lagarna är sanna och det innebär att det inte finns något annat sätt att befria sig från negativiteter...det är en sanning vi måste leva med både på denna jord och i den andevärld vi kommer till.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-12-14 16:00 #5 av: Hukanson

Den ultimata känslomässiga upplevelsen av Kärlek är det få förunnat att få uppleva men det sägs att man kan uppleva tårarna strömma av lycka och att hjärtat fylls till bristningsgränsen av intensiv kärlek.

Men hur är den ultimata mentala upplevelsen? Kanske att få nåden att prata med Gud vilket några har gjort...man tänker kanske på Jesus på sin tid...för tvåtusen år sedan när människorna var så primitiva att våld var det som höll samhället samman. Men idag har vi medmänniskor som samtalar med Gud som helt vanliga människor tex Neale Donald Walsh och andra kanaliserare som förmedlar viktiga budskap - förutom de mer missionerande skrifter som har skrivits av Budbärare till Mänskligheten.

Dr Elisa Medhus och hennes avlidna son Erik som hon fått kontakt med och kan prata med genom assisterande medier har i denna video fått sällskap av ingen mindre än Gud...eller åtminstone en gudomlighet...som i altruistisk kärlek förklarar för den oförbätterligt pratglada Dr Medhus vad kärlek är för något och hur viktigt det är. Gud säger bland annat att eftersom Gud är Kärlek och Ljus så är avsaknad av kärlek och ljus det som är motsatsen, men det är givet oss att kunna välja med den fria vilja vi har fått, även om Ljuset och Kärleken alltid är med oss i vårt innersta vad vi än gör. Se denna spännande video som även har en del 2.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-12-17 21:11 #6 av: DivineFeminine

Bra sagt!Tummen upp

Anmäl