Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Gautama Sarah Martinus Sheldan Nidle Neale Donald Walsh Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Måste krig förbjudas?

2018-10-29 12:40 #0 av: [Hukanson]

Det är en stark tro på Ljuset och Uppstigningen i världen idag och har varit aktuellt bland sk newage'are en lång tid. Tro betyder "att hålla för sant" och källorna för kanaliserade budskap berömmer välden för dess stora medverkan i förändringen av samhällena runt om i världen.

Ljuset kommer från Kärleken och vi vet ju sedan 5000 år tillbaka (moselagen) att krig, våld och död inte är samstämt med den Källan. Vår framtid går genom 4 dimensionen till 5 dimensionen och det ställer krav på världen att fungera mer kärleksfullt i alla avseenden. 

Idag finns inga lagar som förbjuder krig. Det finns lagar och internationella överenskommelser som reglerar krig och det finns lagar som bestämmer hur samhället tar hand om personer som mördar och dödar.

Skulle det vara ändamålsenligt att förbjuda krig och mord av människor?

Gud har ju förbjudit det...varför skulle då inte människorna göra detsamma?

Om vi inte gör det - har vi då en annan religion i samhället än vad kyrkorna har?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-10-29 13:15 #1 av: 72mm

Krig är våld i stor skala. Krig, liksom våld i liten skala, är en lösning på en konflikt, inte bara något som är av ondo.  (Mänsklig) lag som ska genomdrivas förutsätter våld. Börjar du se problemet?

Kan man, som du också skriver, reglera och minimera krig är det givetvis bra. Men att helt ta bort det är nog inte möjligt, kanske inte ens önskvärt. 

Anmäl
2018-10-29 13:55 #2 av: Emptymoment

TS Den första halvan av ditt inlägg låter som något skriven av en person som är påverkad av psilocybin eller LSD. Galen Inlägget hade varit så mycket enklare att läsa om du hade börjat vid: "Idag finns inga..."

Det enda sätt denna värld kan fungera mer kärleksfullt på är att först utrota den. Allt och alla. Inget kan eller får överleva.  Varenda människa, djur,  planta, bakterie, virus och organism(ja du fattar) måste försvinna. Sen, om vi har tur kan den nya världen kanske bli en bättre plats. Man får då hoppas på att framtidens invånare skapar en värld utan behov gudar...och mycket annat. På så sätt skulle krig inte finnas och därmed inte behöva förbjudas. Delen av ditt inlägg som handlar om religion får någon mer kunnig svara på.

#1 Alla har rätt till sin egen åsikt... men det du skrev är bland det dummaste jag läst. Syftet med våld(och i förlängning krig) har aldrig varit och kommer aldrig vara att lösa konflikter.  Sen att många intalar sig det både före och efteranvändandet av våld är en annan sak. Det är lika logiskt som att säga att man krigar i *valfri guds namn*. Det bara skapar lidande.

Människor krigar av 1 utav 3 anledningar:

1: Överlevnad

2: Man vill ha det man inte har

3: Rent hat

Hmmm jag borde predika.

Anmäl
2018-10-29 15:09 #3 av: 72mm

#2 Så nummer 1 och 2 innebär inte att man löser problem med sin våldsutövning då menar du?

Jag säger inte att alla krig, eller ens de flesta, är av den här typen, men man kan inte förneka att det är så det faktiskt fungerar. Ibland hittar inte människor någon annan lösning än att faktiskt slå ihjäl varandra. 

Min poäng var att det kanske är lite naivt att tro att man kan förbjuda våld  - våld kommer ju vara nödvändigt om du ska försöka upprätthålla lagar. Jag tror helt enkelt att vi måste acceptera och hantera snarare än att tro att vi kan eliminera våldsanvändning. 

Anmäl
2018-10-29 17:24 #4 av: Emptymoment

#3 Jag anser inte att kriga för att överleva eller för att ta något som inte tillhör dig som en konflikt. Jag uppfattade ditt inlägg som om det endast handlade om att lösa konflikter.

Överlevnad är en rättighet och en instinkt, inte något som skall göras till en konflikt. Däremot håller jag absolut med om att en konflikt kan hota en eller fleras överlevnad. Och när man med våld/krig försöker ta något från någon annan(land, materiel, information osv) så försöker man ju inte lösa en konflikt, utan skapar konflikt. Förstår vi varandra då?

Och yes, våldsanvändning av exempelvis polis och bevakning/säkerhetspersonal är absolut nödvändig för att upprätthålla lagar och rädda liv. Jag har själv gripit x antal personer och varit i nödvärnssituationer, men det var inte den formen av våld jag syftade på(inte TS heller tror jag, men jag kan inte tala för denne). Den formen av våld kommer enligt mig från en början i alla fall från ett gott ställe, en önskan om att göra gott och att påverka samhället och världen positivt. Jag skulle nog till och med paradoxalt säga att den formen av våld skapades för att inte behöva använda våld.

Jag vill också be om ursäkt. Var onödigt snäsig i mitt inlägg. Jag behövde inte kalla ditt inlägg för dumt. Jag skyller på min förkylning.

Anmäl
2018-10-29 18:27 #5 av: 72mm

#4 He, det är ok. Jag har ganska tjockt skinn. Var det dessutom det dummaste du läst kan du inte ha läst så mycket :)

Polisens våldsmonopol kan absolut sägas vara ett sätt att tillämpa våld för att minimera våld i stort. 

"...om det endast handlade om att lösa konflikter"

Jag kanske skulle varit tydligare, inte endast, snarare som ett sista alternativ, när allt annat fallerat. Hur civiliserat samhällen och kulturer är kan kanske mätas i hur långt det är till det sista alternativet. 

Ska man förbjuda något i lag bör man kanske tänka en vända på vem och hur man ska upprätthålla de lagarna. Pratar vi om våld i skalan krig mellan eller inom nationer/folkgrupper så blir det upprätthållandet snabbt ganska otrevligt. Snackar vi världspolis är vi nog väldigt farligt ute. 

Anmäl
2018-10-29 18:38 #6 av: Emptymoment

#5 Jag tror vi förstår varandra bättre nu. Och, det är som du säger, det sista vi behöver är en person eller grupp som har makten att styra eller förbjuda saker världen över. Det finns nog ingen människa eller grupp som klarar av ett sådant uppdrag.

Men jag tror vi har svävat ifrån ämnet och det TS undrade. TS pratade nog mest om ämnet i religiösa termer. Så jag tror vi får tacka för oss Glad

Anmäl
2018-10-29 23:00 #7 av: [Hukanson]

Naturligtvis är ljus och kärlek något som alla människor har och tar för givet. Men vad beror det på? Säkerligen att vi har ett  samhälle som har det som värdegrund. Om så inte vore skulle livet innehålla fler svårigheter...kanske just fler medborgare som ville utplåna allt för att få ett samhälle som bättre överensstämde med deras egna åsikter.

Det kallas för negativ fred om man vill ha militär och polis att upprätthålla fred och stabilitet. Vad jag undrar är om det har blivit tid att börja övergången till positiv fred. Ett samhälle utan militär och polis. Ett samhälle som upprätthåller sin värdegrund på något annat sätt.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-10-30 00:14 #8 av: Emptymoment

#7 Jag önskar att det gick, men som mänskligheten ser ut idag, och har gjort i tusentals år så kommer det aldrig gå utan någon form utav ordningsmakt/rättsväsende eller liknande. Men även med dessa myndigheter och makter lyckas vi inte uppnå en värld utan våld och lidande. Det talar om hur ur-usel mänskligheten är. Missförstå mig inte, jag älskar människor, både nära och kära men även unika individer som kan vara helt fantastiska. Det är mänskligheten som ras/art jag hatar.

När jag berättar för folk att jag tror att den enda lösningen är total utrotning, så tror folk att dem orden bottnar i hat eller att jag vill skapa lidande. Men det är precis tvärt om. Lidande, i alla dess former är det värsta jag vet. Inte död, ilska eller sorg, som allt är en del av livet, utan rent lidande. Och jag kan inte se någon annan lösning än att allt raderas och låter det börja om på nytt.

Det är inte vad jag vill, men vad jag tror måste ske. Och jag är väl medveten om att det innebär mig själv och allt/alla jag håller kära.

Så om du trodde att jag och 772MM önskade mer polis och militär på grund av att vi tror att det skulle lösa allt, så missförstod du nog oss ganska rejält.

Trevlig natt!

Anmäl
2018-10-30 16:03 #9 av: [Hukanson]

#8 Ditt perspektiv är litet gammaltestamentslig...som om Herren Gud skulle vara så missnöjd med mänskligheten att han låter en solflare exvis bränna jorden och låta alla förgås. Eller tänker du dig att någon upplyst despot typ Donald Trump skulle bli så irriterad över Kinesiska tullavgifter att han beordrar full kärnstridsrobot attack?

Nja jag hoppas mer på en övergång till positiv fred.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.