Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Gautama Sarah Martinus Sheldan Nidle Neale Donald Walsh Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Om att ge

2018-08-19 10:07 #0 av: [Hukanson]

Det har länge ansetts bra och fint att vara givande. Att ge andra kärlek och uppskattning, hjälp och stöd, presenter och gåvor. Människans bästa egenskap har varit hennes förmåga att höja sig över sin själviskhet och sätta andras välfärd före sig själv. Det har även varit en dygd i relationen med Gud. Att ge Gud äran för allt, att ge Gud kärlek och böner, tid och arbete ja även pengar och materiella rikedomar.

Har det förändrats? Efter en tid av väldigt intresse av att ge pengar till välgörenhet typ Röda Korset, Rädda Barnen, Läkare-Utan-Gränser och framför allt ett väldigt stöd till mottagande av flyktingar från krigshärjade nationer ser vi tendenser till att strama åt och behålla pengarna för våra egna omständigheter. Månne det börjar bli fult att ge?

Ett exempel är att den svenska sajten Giving People har blivit anmäld som skadlig och är svår att nå online trots att den inte gör annat än verkar för att ge mat åt fattiga och barn som far illa.

Börjar vi bli mer självkära och självtillräckliga? Var och en för sig själv - sin egen lyckas smed?

Vi har ett politiskt val som kommer snart. Är det ett vägval för vår andliga utveckling? Partiet S vill ha ett samhälle där vi gör nytta med skatterna och bygger ett tryggt samhälle. Andra partier vill sänka skatterna och sätta fart på det ekonomiska hjulen. Det går att diskutera mycket om den andliga aspekten av hur politiken utvecklar samhället. Det är riksdagen som stiftar lagarna vi alla lever efter.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-19 10:30 #1 av: Pyttelite

Vilka är det som klassat Giving People som skadlig organisation? Kan du ge en referens till det.

Svenska folket skänker som aldrig förr, så dina spekulationer är fel.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-08-19 12:37 #2 av: [Hukanson]

Du vet väl hur det fungerar på internet - man kan rapportera som skadligt på gott och ont.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-19 13:28 #3 av: Pyttelite

Nej jag vet inte hur det fungerar på internet vad det är som är skadligt och ont.

Visa källa och beskriv vad det handlar om annars är det bara något du själv hittat på som faktiskt inte stämmer.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-08-19 19:50 #4 av: [Hukanson]

Kjell Haglund har en webbsajt och skriver om givande:

"Livets flöde är en harmonisk samverkan mellan alla element & krafter, din kropp, ditt sinne allt omkring dig i din livstillvaro ingår i en ständig växelverkan. Ett stopp i energiflödet är som att stoppa ditt blodflöde, därför handlar livet om att ge och ta emot, för att allt ska fortsätta att cirkulera i ditt liv, allt handlar om att ge och ta emot. När du söker efter något för egen vinning såsom pengar, kärlek eller glädje då skär du av energiflödet till dig själv. Men när dina handlingar motiveras av kärlek och glädje skapar detta ett positivt flöde och energi. Givande framkallar mottagande och mottagande framkallar givande. Det som går upp kommer ner, det som ges ut kommer tillbaka."

http://www.kjellhaglund.com/lev-livet-levande/att-ge-ta-emot/

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-19 19:54 #5 av: Pyttelite

#4 Men vad har det med trådstarten att göra. 

Svenskarna sätter rekord i att ge och engagera sig i hjälporganisationer . 

Varför sprider du felaktig information och var står det att Giving People är klassad som farlig?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-08-20 00:06 #6 av: [Hukanson]

Om du läser #0 står det att det har varit mycket men nu har avtagit se länk https://www.svt.se/nyheter/inrikes/givmildheten-avtar-svart-overtraffa-rekordaret-2015 Tråden handlar om givande i allmänhet och hur vi har ansvar för att bygga vårt samhälle i ena eller andra riktningen. Givande kan vara enkelt när det bara är populärt att ge till utomstående men svårare när det gäller att engagera sig i medmänniskor. Den som är ung har kanske inte så långt perspektiv att jämföra. Kjell Haglund #4 menar att man ska leva sitt liv med givande som livsprincip - att alltid vara givande varje dag.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-20 00:20 #7 av: Pyttelite

Du har fel senast i juni 2018 kom siffror som visade nya rekord när det gäller den svenska givmildheten.

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/10090634

Kan du redovisa källan till de som påstår att Giving People är farliga?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-08-20 19:44 #8 av: [Hukanson]

Du länkar till färska uppgifter om att svenskarna i årets statistik lämnat 7% mer pengar till 90-konton än förra årets. Det kan bero på fler tevegalor och att det finns ännu fler konton som behöver pengar. I vilket fall skänker folket den imponerande summan av 21,3 miljarder sek vilken blir ung 3043 kr per person.

Nej jag vet inte vem eller vilka det är (eller varför) som anmält till google att websidan är skadlig. Jag vet bara att jag inte kunde få upp den när jag försökte göra det pga den anledningen. Erkänner att jag skrivit denna tråden mest i syfte att få igång ett gensvar och tackar dig för diskussionen. Hoppas att det är fler som visar någon form av intresse (kommentar eller "bra inlägg") till de inlägg som finns. Givande är ju ändå en del av vad sajten handlar om men det finns två sorters givande - ett med huvudet och ett med hjärtat.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.