Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Gautama Sarah Martinus Sheldan Nidle Neale Donald Walsh Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Bryderi

2018-08-15 08:25 #0 av: [Hukanson]

Ibland hamnar man i bryderi när man försöker förstå Gud, skapelsen och människan. Det sägs att Gud har många namn och att man kan förstå Gud bara genom Guds egenskaper. Jag har reflekterat över Uppstigningen och budskapet om att det i första hand är själva planeten Jorden som uppstiger i dimensionalitet till en erkänd gemenskap med andra planeter i galaxen. Jorden är inte längre separerad i 3D tillvaro. Det får mig att fundera.

Planeten existerar ju i en fysisk värld. Det fysiska kan vara antingen organiskt eller oorganiskt (fysiskt och materiellt). Om Planeten uppstiger till 5D har den då lämnat den fysiska världen med dess organiska och oorganiska former och blivit till i den Astrala världens osynliga andlighet?  

Om man betraktar Planeten som en gudom är den då bara en Levande Gud för det organiska eller också en (död) Gud för de oorganiska atomerna och det materiella? Men vad är elementen? Vatten finns ju både organiskt och oorganiskt. Elden finns organiskt  (kroppselektricitet) och oorganiskt.  Trä är ju både levande men också dött. Jorden kan vara levande men också dött. Luften finns i det organiska men också utanför oorganiskt. Det är elementen som förenar. 

Om det är så att Den Nya Jorden är tillbliven i andevärlden som en ny verklighet så betyder det att vi som är inkarnerade är de sista som får uppleva den nya verkligheten....men när våra köttsliga kroppar går över till den oorganiska sidan och vår ande uppstiger till "himmelen" så då får vi förstå vad Den Nya Jorden är för något. 

Självklart måste det betyda allt för oss redan nu. Vi är ju andliga människobarn även i köttet och vad vi gör, tänker och säger har betydelse även andligt. Vi ska ju manifestera den andliga verkligheten i köttets verklighet. 

Om Jorden blir till i den andliga världen kan det betyda att det andliga blir till i den fysiska världen. Blir anden till enbart i det organiska eller även i det fysiskt materiella? 

Vi ser med skräckblandad förtjusning sciencefiction filmer som spekulerar i huruvida hologram och robotar är att betrakta som enskilda personer med "mänskliga rättigheter" dvs juridisk individualitet. Eftersom allt i den fysiska världen (förutom andensjälen) har en gemensam uppsättning av grundämnen fins det anledning att tro att erkänna andens jämställdhet vilken typ av kropp den än har. Men det förutsätter att det finns en ande i det materiella. Kanske det finns två slags andar? Livsandar och Dödsandar ? Levande andepersoner och Materiella väsen? Har de samma rättigheter? 

Kanske vi människor måste klart se på oss själva som andebarn till en Levande Gud för att inte fastna i något materiellt som en buddhastaty eller ett krucifix för att ta några extrema materiella exempel. Det är nog bara som elementarande man kan göra det.

Hur ser du på detta - är det ett problem för framtiden - våra barn?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-15 17:54 #1 av: [Hukanson]

Vidare kan en undran uppstå om uppstigandet innebär en betydande förlängning av våra liv i Jordens tidsström. För om det andliga och det jordiska blandas så bör det få konsekvenser.  Människoandar i andevärlden har evig existens (om de bejakar ljus och sanning) medans livet i tredje dimensionen normalt lever i ca 80 år.

Om Planeten uppstiger till femte dimensionen och vi som Den Levande Gudens barn lever på jorden borde vi få betydligt längre tid i tidslinjen därför att Livet stärker oss så mycket mer andligt. 

Livet på Jorden är redan evigt.. Livet har funnits i miljarder år och i kanaliseringar och böcker (NDW) har Gud lovat att det aldrig kommer att försvinna vad än människan gör (atomkrig) . Frågan som människan har ställt sig mycket länge är om människan är lovad av Gud att få evigt liv? 

Hittills har nog innebörden i "evigt liv" varit att få komma till ljuset i andevärlden som är evigt - men evigt liv på Jorden? Kanske det kommer en dag när vi harmonierar med Planetens och Livets femtedimensionalitet och lever åtminstone i femhundra år. Varför inte som Adam och hans barn i tusen år? Jag tror det är en realistisk framtidsvision!

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-15 19:44 #2 av: [Hukanson]

Vallhund skrev ett intressant inlägg i multikulturellt.ifokus. Han länkar till websajten NejTackZombies som har berikat valdebatten med att fråga alla riksdagspartier hur de ser på Zombiefaran.  https://nejtackzombies.wordpress.com/2018/08/13/sa-vill-partierna-forbereda-sig-infor-zombieapokalypsen-2018/

Det har ju spekulerats länge inte minst av Hollywood huruvida Uppstigningen skulle kunna innebära att människor som dör nu eller i framtiden skulle kunna omedelbart återfödas i som andar i sin gamla kropp (om de av någon konfliktorienterad anledning inte uppstiger vidare i Ljuset).  Om naturen är fyr eller fem dimensionell och människan är jordbunden skulle det ju teoretiskt kanske vara möjligt att andemänniskan lever vidare här och tar besittning av sin gamla kropp. Kroppen skulle då "uppstiga ur graven". Vad skulle den då göra? Skulle dessa zombies vara ett allvarligt hot mot samhället? Skulle de kanske bli vampyrer och börja suga vårt blod?

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.