Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Verkligheten

2018-08-02 12:42 #0 av: Hukanson

Länge levde vi i en svensk verklighet som förenade tro och stat till ett Sverige som hade dygd och ordning med en konung som regerade i Jehovas namn. Numera är vi demokratiska medborgare som med kapitalismens lagstiftning har friheten att välja själva. Våra politiker har tagit över kyrkan fast den är separerad från staten.

Staten har valt att uppgå i den Europeiska Unionen och följer dess beslut och budgetpolitik. Varför har då inte Svensk Kyrkan bytt namn till Svenska Unionskyrkan? Om staten inte hade brutit traditionens band hade den nog varit tvungen att göra det. Var det för konflikten med Katolicismen? Kanske den var ett stort problem på 1900-talet men idag har vi en svensk Kardinal och Påven har själv vid en tevesänd mässa i Malmö sagt att allt är förlåtet och ingen konflikt råder mer.

Nu skulle vi alltså kunna uppdatera vår kyrka till en mer enhetsorienterad kyrka. Kyrkan är till för att vara ett bönehus för Gud och det förändras inte med tiden ty Gud är evigt levande och evigt härlig, sann och barmhärtig skapare. Gud har många barn, stora och små, en del gör stora arbeten för mänskligheten och andra smutsar ner både sig själva och andra. Vi torde behöva en kyrka i tiden som samlar allt som är relevant för vår relation med Gud och har kompetens att utbilda och undervisa om detta - det mest väsentliga vi kan ägna oss åt i samhällets villervalla.

Svenska Unionskyrkan - låter det bra? Vi är svenskar och har en värdegrund vi har byggt vår identitet och lagstiftning på. Vi kan bygga vidare på det. Vi kan följa med i utvecklingen även med vår organiserade andlighet. Framtiden står för dörren. Så väldigt mycket kommer att förändras de närmaste årtiondena. Vi behöver samla vår styrka, bygga våra värn, för att det inte ska bli kaos och villrådighet. Tekniken kommer att förändra hur vi lever och hur vi lever är vår andlighet och varför då inte organisera en ny kyrka som kan relatera allt till den Gud som har skapat oss, upprätthåller oss och gör det möjligt för oss att förändras?

Ordet är fritt!

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-08-07 18:08 #1 av: Vianca

Man kanske undrar varför det finns så många olika församlingar. istället för att samlas under en kyrka, den frågan är nog dom flesta medvetna om svaret. En intressant frågeställning är hur mycket går det att förändra utan att bibelgrunden urholkas. 

Redan i dag så är det många som lämnar Sv.kyrkan. I en del församlingar vigs ej homosexuella par. men i grannförsamligen går det bra att vigas. även kvinnliga präster möter motstånd i vissa församlingar. frågorna är många,hur ska man samsas under kyrkans tak. men hur ska kyrkan överleva. vi måste anpassa oss efter nutid och inte efter dåtid då förändringarna och förutsättningarna är helt andra idag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.