Allmänt

Modern magi

2018-07-24 21:53 #0 av: Hukanson

Filmerna om Harry Potter och en mängd andra filmer har gett allmänheten en tro på magi - en kontakt med väsen av god eller ond natur som kan göra människan kapabel att med sin vilja i tanke eller handling samarbeta med dessa väsen för att förändra den materiella tillvaron. 

Berättelser om magi har funnits mycket länge. Den äldsta bevarade skriften om trollkarlar och magi heter Westcar-papyrusen och finns i Berlin. En Egyptisk skrift från 1800 fKr. Den allmänna uppfattningen om magi är "Eftersom magin blandar samman den fysiska och den andliga världen och menar att dessa två på något vis skulle kunna påverka varandra materiellt, betraktas magi numera som en pseudovetenskap."

I jämförelse med Gudsorienterad religion är magi inte rumsrent och har ansetts som farligt och orent i de flesta samhällen.

Men nu när magiker roar oss på teve och sätter ett förbluffat ansikte på kändisar kanske vi måste diskutera om det finns något värde i att veta mer om detta. Vem är en människa som har övernaturlig makt? En alkemisk shaman i New Age kostym? En astrolog? En healer? 

I ett samhälle där människor både upplever maktlöshet i tillvaron och tröttnar på gamla religioner men ändå fascineras av det andligt okända dras många till att vilja få makt med magi och söker sig till websidor som denna  http://mysticinvestigations.com/magic-schools/

Hur ska man annars förklara fenomen som tidsresor och rumsportaler, paranormala mirakler? 

Är man andlig som magiker eller har man otillåtna himmelska relationer? Vad tycker vi egentligen år 2018 om detta?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-07-24 22:04 #1 av: Hukanson

Håkan - svensk vinnare av SM i trolleri

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-07-24 22:25 #2 av: Hukanson

Joe Labero - magiker från 14 års ålder.  (tricket de sista minuterna)

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.