Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Gautama Sarah Martinus Sheldan Nidle Neale Donald Walsh Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Religioner

Robothundar

2018-05-29 12:20 #0 av: Huygens

I Japan har man buddhistiska ceremonier för robothundar som slutat fungera. Ägarna tror att hundarna har själar och därför får dom en ceremoni. DM


Anmäl
2018-05-30 01:32 #1 av: [Hukanson]

Välkommen till sajten Huygens, tack för detta inlägg!

Tja vad ska man säga om detta. AIRO hunden såldes i 150 000 exemplar för ung 15 000 kr styck men servicen drogs in efter ett tag och hundarna gick sönder utan service.  Nu kommer en ny generation. Ägarna blir väldigt känslomässigt fästa vid dem (många av dem) och tyckte att de liksom "har en själ". I god buddhistisk ordning lämnas de till ett buddhisttempel där en begravningscermoni utförs. 

De jigglar omkring, viftar på svansen och öronen, lägger huvudet på sned och gläfser litet. Tycker om att bli klappade, är lagom rörliga utan att vare sig äta eller bajsa och promenader är inte nödvändigt. De är bara gulliga hela tiden. Man kan förstå att de är populära bland japaner.

Men att de skulle ha en själ?  De säger "alla ting har en själ". De menar då att allt är delar av Jordens själ. Med själ menar vi normalt det som håller hjärtat och lungorna igång i människan. Vi vet inte exakt vad det är men vi vet att det finns. Man kan också kalla människans ande för andesjäl för att den är så förbunden med livet. AIBO saknar hjärta och lungor men kanske den har en ande? Den relaterar till människans ande och utvecklar sin artificiella intelligens genom interaktionen med människan. 

Det är ju en märklig tanke att människan skulle kunna "skapa andar" genom materiella konstruktioner visserligen avancerad elektronik. Människan är ju också elektrisk till viss del. Vi har också kemiska signalsubstanser och asiater vet att vi har chi-kanaler där det strömmar energi. Kanske elektricitet är ande? Om det är så då kanske man kan säga att AIBO har en andesjäl som får den att röra sig och utvecklas. Men ska den ha begravningscermonier?

Buddhister vördar existensen i denna världen främst men vet också om en andlig fortsättning på livet. Kan de ta AIBO med sig in i andevärlden? Sannolikt så tror de väl det. Kanske de vill mötas av AIBO i himmelen när de dör. En glad svans som viftar och huvud som gläfser litet glatt. Den har ju ett minne som kommer ihåg vad husse och matte har sagt till den och det innebär ju att de har en gemensam historia som kanske då lever vidare in i andevärlden. 

Tillvaron blir mer och mer komplicerad. Man kan bara fråga sig - vad är sanning?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-05-30 10:14 #2 av: Huygens

Ja, är teknik besjälat?

Har kommunikationssatelliter själ?


Anmäl
2018-05-30 12:22 #3 av: [Hukanson]

Det är en gammal tanke att man "laddar" saker med medvetenhetsenergi ju mer man fokuserar och uppmärksammar något. Energi strömmar dit uppmärksamheten riktas.  En älskad robot vovve får mycket energi med åren. Men det är inte allt. Nuförtiden utvecklas biochips i datorerna och AIBO är tydligen ämnad att få biochips med dna-minne som lagrar information i dna minnen som också har förmågan att kunna överföra sin information till ett annat dna chips dvs klona sig själv. Då uppstår verkligen frågan om lille AIBO har något själsaktigt. 

Om dna-AIBO blir en framgångsrik produkt kommer säkert fler produkter att få samma teknik exempelvis satelliter men också många andra vardagshjälpmedel i samhället. Kanske man kan tala om en allmän besjälning av det materiella samhället?

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.