2018-04-03 09:16 #0 av: Hukanson

Baha'u'llah föddes i Iran år 1817 och levde ett öde utan motsvarighet. När han dog i ett muslimskt fängelse i Palestina hade han hunnit skriva en mängd uppenbarelser och heliga texter, bildat en stor familj, grundat en ny världsreligion och förkunnat Herrens vilja för alla världens kungar, presidenter och regenter. Bahai religionen har över fem miljoner medlemmar och firar idag hans 200-ade födelsedag med att hängivet arbeta för de principer han förmedlade. Bahaier har en gemensam övertygelse att "Jorden är endast ett land och mänskligheten dess medborgare".

Bahaireligionen tror sålunda på en Gud som genom historien har uppenbarat sig på olika sätt för olika folk men att det är dags för enhet och enighet nu på kärlekens grund. Detta kan vara lätt att tro på men Bahai arbetar ständigt på att verkligen förverkliga detta i praktiken.

Bahai är alltså något så märkligt som alla religioners heliga läror samtidigt som det är en praktisk väg av studie och arbetsgrupper, sociala verksamheter och internationellt kulturutbyte - och naturligtvis profeternas uppenbarelser för framtiden.

Lär mer om Bahai genom att gå in på websidan:  https://www.bahai.se/