Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Allmänt Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) S:t Germain Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Här bodde Josef, Maria och Jeshua

2017-03-07 15:05 #0 av: Hukanson

Häpnadsväckande nog verkar israeliska arkeologer ha funnit den plats, det hus, där Jesus växte upp med sina syskon och föräldrarna Josef och Maria.  Huset är inte helt bevarat men tillräckligt för att ge en god förståelse för deras tillvaro.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-03-07 15:09 #1 av: Hukanson

Från en artikel :  http://www.livescience.com/49997-jesus-house-possibly-found-nazareth.html?utm_source=notification

Arkeologer som arbetar i Nasaret - Jesu hemstad - i dagens Israel har identifierat ett hus med anor till det första århundradet som ansågs vara den plats där Jesus växte upp av Mary och Joseph.

Huset är delvis gjord av murbruk-and-stenmurar, och skars till en stenig sluttning. Det var först upptäcktes i 1880-talet, av nunnor vid Sisters of Nazareth kloster, men det var inte förrän 2006 som arkeologer leds av Ken Mörk, professor vid University of Reading i Storbritannien, daterad huset till det första århundradet och identifierat det som den plats där människor, som levde århundraden efter Jesu tid trodde Jesus växte upp.

Om Jesus levde faktiskt i huset i verkliga livet är okänd, men mörkret säger att det är möjligt. [Se bilder av "Jesu hus och Nazareth Artifacts]

"Var huset där Jesus växte upp? Det är omöjligt att säga om arkeologiska grunder" Dark skrev i en artikel publicerad i tidskriften Biblisk arkeologi Review. "Å andra sidan, finns det ingen bra arkeologiska skäl varför en sådan identifiering bör räknas bort."

Jesus tros ha vuxit upp i Nasaret. Arkeologer fann att århundraden efter Jesu tid, det bysantinska riket (som kontrollerade Nasaret fram till sjunde århundradet) inrett huset med mosaiker och konstruerade en kyrka som kallas "Church of the Nutrition" över huset, skydda den.

Korsfarare som vågade i det heliga landet på 12-talet fast upp kyrkan efter det förföll. Detta tyder på att både bysantiner och korsfararna trodde att detta var hem där Jesus växte upp, sade Mörk.

Historien om Jesus hus

Tills nyligen några arkeologiska lämningar som daterar till det första århundradet var kända från Nasaret och de mestadels bestod av gravar. Men under de senaste åren, har arkeologer identifierat två första-talshus i denna stad. (Det andra huset upptäcktes 2009 och är inte tänkt att vara där Jesus växte upp.) [Det Heliga Landet: 7 fantastiska arkeologiska fynd]

Nunnorna 'utgrävningar av Jesu möjligt hem på 1880-talet följdes upp 1936, när Jesuitpräst Henri Senes, som var en arkitekt innan han blev en präst, besökte platsen, enligt Mörk. Senes inspelade i detalj strukturerna nunnorna hade exponerats. Hans arbete var mestadels opublicerade och det var i stort sett okänd för någon annan än nunnorna och de människor som besökte deras kloster.

År 2006, nunnorna beviljade Nasaret arkeologiska Project full tillgång till webbplatsen, inklusive Senes ritningar och anteckningar, som de noggrant hade lagrats. Mörk och projektets andra arkeologer tillfrågade platsen, och genom att kombinera sina resultat, en ny analys av Senes "resultat, anteckningar från nunnorna" tidigare utgrävningar och annan information, rekonstruerade de utvecklingen av platsen från första talet till idag.

Från enkla bostad till helig plats

Artefakter som finns i det första århundradet huset inkluderar trasiga kastruller, en spindel krans (används i spinning tråd) och kalksten fartyg, vilket tyder möjligen en familj bodde där, sade arkeologerna. Kalkstens fartyg tyder på en judisk familj bodde i huset, eftersom judiska tro ansåg att kalksten kan inte bli orent. Om en judisk familj bodde här det skulle stödja tanken att detta kunde ha varit Jesu hus.

Den första-talshus "hade konstruerats genom att skära ned en kalksten sluttning som det lutande mot wadi (dal) nedan, vilket noggrant jämnas fristående bergväggar, vilken stenbyggnad väggar tillsattes" Dark skrev i en biblisk arkeologi Review artikel.

"Strukturen ingick en serie rum", skrev han. "En, med sin dörr, överlevde till sin fulla höjd. En annan hade en trappa stiger intill en av dess väggar. Precis innanför överlevande dörren hade tidigare utgrävningar avslöjat en del av sin ursprungliga krita golvet."

Mörk och hans kollegor fann att huset övergavs någon gång under det första århundradet. Efter det var den areal som används för brytning och senare under det första århundradet det återanvändes som en begravningsplats. Två gravar (numera tomma) konstruerades vid den övergivna hus, med förgården av en av gravarna skär genom huset, sade forskarna.

Århundraden efter Jesu tid, var kyrkan av Nutrition uppbyggd kring detta hus och de två intilliggande gravarna, men kyrkan föll ur bruk i det åttonde århundradet. Det byggdes på 12-talet, när korsfararna var i kontroll över området, bara för att brännas ner på 13-talet, säger Mörk.

Det faktum att huset var skyddad förklarar dess "utmärkt konservering," Dark skrev. "Stora ansträngningar har gjorts för att omfatta resterna av denna byggnad inom källarvalven hos både bysantinska och Crusader kyrkor, så att det sedan skyddas", sade han.

"Både gravar och huset var dekorerad med mosaik i den bysantinska perioden, vilket tyder på att de var av särskild betydelse, och eventuellt vördade", skrev han.

Förutom den arkeologiska bevis, en text skriven i AD 670 av abbot Adomnàn av den skotska ön kloster på Iona, sägs vara baserad på en pilgrimsfärd till Nasaret gjorts av frank biskopen Arculf nämner en kyrka "där en gång fanns i huset där Herren näring i sin linda "(enligt en översättning av Adomnàn skrivande av James Rose Macpherson).

Graven som skär genom huset också vördades som det Josef, make till jungfru Maria. [Bevis på Jesus Kristus? 7 bevis debatterats]

"Graven skär genom huset är idag brukar kallas" grav St Joseph, "och det var verkligen vördas i den Crusader perioden, så kanske de trodde att det var grav St Joseph," Dark berättade Live Science. "Det är dock osannolikt att den faktiska grav St Joseph, med tanke på att det går att efter glömska av huset och lokaliserade stenbrytning under det första århundradet."

Vad var Nazareth gillar?

Arkeologer upptäckte också ett antal platser i närheten som håller ledtrådar till vad Nasaret var på Jesu tid.

Härskarna i Rom började ta kontroll över Israel under det första århundradet f.Kr. Men mörkret och hans team funnit bevis för att, trots Roms ökande inflytande, de människor som bor i och nära Nasaret förkastade romerska kulturen.

Arkeologerna kart en dal nära Nazareth kallade Nahal Zippori, fann att människor som levde på den norra sidan av dalen, nära den romerska staden Sepforis, var mer villiga att omfamna romerska kulturen än de i söder, närmare Nasaret, som tycks ha förkastat det.

 "Detta tyder på att Nasaret området var ovanligt att styrkan av dess anti-romerska känsla och / eller styrkan i dess judiska identitet," Dark sagt.

Mörk och hans team har publicerat tidskriftsartiklar på deras arbete i Palestina Exploration Quarterly och The Antiquaries Journal. Fler publikationer om lagets arkeologiska arbete i Nasaret är förestående. Det kan dröja innan forskare som inte är anslutna med projektet helt analysera resultaten, och väger in på lagets slutsatser.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.