Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Allmänt

Dödssynderna

2015-01-02 18:51 #0 av: [Kathja]1

Nog har de flesta hört talas om de sju dödssynderna, men har du funderat över var de kommer ifrån? Det gjorde jag och min man efter att vi hade ätit oss mätta på nyårsafton.

Dödssynderna har sedan påven Gregorius I haft en central roll inom främst katolicismen, men även i vårt lutheranska land har de haft en roll att spela.  Kort  och gott som något man inte ska hänge sig åt!  Men de var nog som mest populära under medeltiden då det "låt i tiden" att skrämma och hota människor med än det ena och en det andra.Nörd 

Dödssynderna i sig går inte att finna per se i Bibeln, men de har ändock sitt ursprung där i. De sju dödssynderna är individualistiska till deras natur, och handlar om det privata. De syftar just som ordet säger - på synder som för med sig döden. 

Moderna författare har däremot betonat att dödssynderna inte bara är begränsade till den enskilde individen, utan var och en av dem bidrar också till destruktiva sociala fenomen:

Stolthet - diskriminering
Avund - terrorism
Vrede - våld och krig
Lättja - likgiltighet inför lidande
Girighet - missbruk av allmänhetens förtroende
Frosseri - Drogmissbruk
Lust - pornografi

Men om vi tittar på dem var och en så tycker jag att man kan se att nog är de förenat med döden att hänge sig åt dem.  Hänge dig åt högmod, se dig för mer än andra och du kommer att skaffa dig ovänner. FörskräcktDet samma om du hänger dig åt girighet.  Släpp lös din lust och även där kan du skapa osämja med andra. Avund gör att du kommer att må dåligt, du skapar negativa energier vilka kan leda till sjukdom. IllamåendeFrosseri...ja äta sig till död har ju mer än en människa gjort genom åren. Förskräcktosv osv.

Inom Svenska kyrkan använder man sig istället av de sju lasterna, vilket kanske är mer korrekt. Då fungerar de sju dödssynderna som "hälsoråd" tycker jag.

Men självklart är det även som så att tittar vi på dem ur ett strikt kristet perspektiv så avskärmar dessa synder människan från Gud och därmed ett evigt liv - med andra ord - död. Djävlas

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-01-10 00:18 #1 av: Hukanson

Att ens gärningar kan ligga en till last eller vara smått dödande är ju i den kristna religionen helt avhängig tron på Fadern, Sonen och Helig Ande som Livets Gud och Sanningens belivande ande. Om man gör gärningar som går emot läran och evangeliet avskärmar man sig från Gud och samlar på sig synd eller karma som ev medgör bestraffning därför att Gud kräver renhet av den som söker helighet. Detta gäller den kristna religionen på den tiden, ex 1500-talet. Om Svenska kyrkan idag använder begreppet "laster" så låter det mer milt utan allvarligare påföljd än betungande för kärleken och hälsan. Kanske väldigt betungande.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-01-10 09:45 #2 av: [Kathja]1

Precis, kanske väldigt betungande. Jag tror att det alltid har handlat om att man "dör i själen" när man gegger runt i dödssyndsgrejer i livet. Inte att du dör DÖR. Men "dö i själen" (som i att må dåligt och inte uppleva ljuset i livet) är ju värre för det upplever vi NU i detta livet, vad som händer när vi DÖR vet vi ju i alla fall inte förrän vi är där. Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-01-10 22:39 #3 av: Hukanson

Jag finner själv ibland stor glädje med att leva med mat pch dryck och sinnesnjutningar. Min biologiska kropp lever och har det ibland bra. Den har en inbyggd lust och längtan att reproducera sig också. Det är dock sanning att den skall dö efter ett antal år. Den biologiska kroppen lever normalt inte längre än ca 83 år. Den döden är väldigt få som kan övervinna men många anser att den man som kallas Jesus Kristus hade makt över den biologiska döden. Varför hade han det? Enligt läran var han en manifestation av Livets Gud som hade fött honom i Marias livmoder till att vara just kärlekens och livets Frälsare. Därför hade han liv och sanning i Anden tillräckligt att styra över köttets liv. Hans Ande kan man relatera till och gå hand i hand med även i köttets liv fortfarande om man vill tro på att Kyrkan har det löftet som är evigt gällande även i den andliga världen dvs Himlen. Dvs man kan döpa sig och få del i hans andes välgörande liv. Men om man inte följer vad han rekommenderar och inte håller sig till reglerna så kan man dö bort från gemenskapen med hans ande. Det kan upplevas som en död. Man kan även hamna i ett tillstånd av starka världsliga materiella krafter som förslavar som en död. Man förlorar närheten till Jesus Kristus och blir mörkare.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.