Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Livsfrågor

Frälsning

2014-01-31 09:48 #0 av: [Kathja]1

Ordet frälsning betyder räddning och befrielse, ofta med den religiösa innebörden att behålla kroppsliga livet, friheten, välståndet, kärleken. Det kan också betyda att bevara andliga renheten och oberoendet eller andlig ljusvälsignelse. Ett härligt livsbejakande ord! Frälsning står även ofta för att "komma till tro", tro på källan och orsaken till frälsningen, speciellt inom Kristendomen. Här har jag försökt att sammanfatta vad Frälsning är för mig...

För mig innebär "frälsning" att man hittar Gud i sig själv. Att man lyssnar på Alltet och följer den väg som leder till kärlek och harmoni - just som Gud, och därmed vi, är kärlek. Frälsning är att hitta hem till det som är.

Att lyssna till Alltet/Gud (eller vad du vill kalla det) är att lyssna till din inre röst då allt är Ett. Och att hitta hem till det som Är - är att hitta hem till just det, hem till din egen inre kompass, din egen grundtrygghet, Gud i dig, din inre röst. Att hitta Gud är att hitta vad Gud är, livet, kärlek, ljus, allt. Så det är faktiskt inte så komplicerat som man kanske kan tro.

Att hitta hem till det som Är innebär att hitta ett lugn i allt som är, att hitta tillit, tro och kärlek i allt som är. Att vara i Nuet och inse att allt jag har är mig själv och min uppfattning av det som är just nu. Inget annat. När jag hittar den känslan då infinner sig ett lugn i livet som är svårt att beskriva, men ett lugn som gör att man faktiskt inte behöver oroa sig för saker och ting längre därför att man (jag) vet att allt är som det är och det är bra. Att allt har en meningar och ett syfte. 

Den inre rösten är din röst, men den är också Guds röst - Allts röst. Det är där all vishet och kunskap finns, det är där ljuset och kärleken är. Just eftersom vi alla är ett. Vi är alla Gud, vi är Ett.

Det är din inre röst, ditt högre jag, eller din själ/ande om du vill kalla det för det. Anledningen till att det kan benämnas med så många olika ord är ju för att varje gruppering har sin beskrivning av det som Är - de kristna en, de andliga en, new age en osv. 

Men vad du kallar ”det” för tror jag spelar mindre roll bara du inser meningen med "det". Att det är en del av ditt liv. Det du är skapad att göra är att leva i kärlek, vara kärlek och ge kärlek. När du lyssnar till din inre röst, lyssnar du på ditt högre jag vilket är den samlade kunskapen av Alltet, så lyssnar du på det som leder dig hem till kärlek. 

Där finns allt du behöver veta och någon gång har vetat, och lyssnar du där så inser du att du alltid vet vad du behöver, mer än vad andra vet det, är bara så att då vi växer upp lär vi oss att krångla till det. Vi lär oss att lyssna på andra innan vi lyssnar på oss själva, vilket är helt galet. När du lyssnar på ditt högre jag, då kommer du att se att du alltid kan vara säker på vad utfallet blir, det blir alltid i linje med kärlek, harmoni och tillit! Skämtar

Jesus sade att "jag är vägen, sanningen och ljuset" - genom mig kommer ni till Herren/Gud Fadern. Gud är Kärlek och allt han har skapat är Gott. Jesus visade oss vad vi är, vi är Guds son, precis som han. Vi är Gud, barn av Gud, en del av Gud, tillsammans är vi Gud. Vi är gudomliga.

Vi har även fått den fria viljan, det innebär att du kan välja fritt att leva med Gud (m.a.o du kan välja att leva i Kärlek) - eller så väljer du att leva utan Gud/Kärlek/det Goda. Då lever du i mörker. De flesta av oss "väljer" nog att leva lite mitt emellan. Skämtar

Frälsning är att också inse just detta, att du har valet att tacka ja till det som är meningen med livet, att leva i äkta Kärlek, eller så tackar du nej och lever utan. Valet är var och en människas att fatta.

Men när vi väljer att leva med Gud i kärlek finns det ingen plats för något annat, du kan inte snacka skit om grannen eller släppa bomber på någon - därför att gör du det så väljer du i den stunden bort Gud/Kärlek. Det gör att vi i varje stund, varje tanke, varje handling behöver välja - med eller utan Gud. Ställ dig själv frågan - Vad skulle Kärleken göra för val?

/Kathja 

(Bilden kommer här ifrån)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2016-09-28 15:47 #1 av: [Rulander]

#0  Du skriver:

Jesus sade att "jag är vägen, sanningen och ljuset" - genom mig kommer ni till Herren/Gud Fadern. Gud är Kärlek och allt han har skapat är Gott. Jesus visade oss vad vi är, vi är Guds son, precis som han. Vi är Gud, barn av Gud, en del av Gud, tillsammans är vi Gud. Vi är gudomliga.

Det stämmer inte. Det står "ingen kommer till Fadern utom genom mig" Det är stor skillnad.

Ingenstans står det att vi är gudomliga. Det är bara ett antagande utan grund.

Anmäl
2016-09-28 20:06 #2 av: Hukanson

Rulander, för två tusen år sedan när våldet var så självklart i vardagslivet var det hur sant som helst ...att genom att tro på vad Jesus sade, på att han var ett sändebud från Herren Gud Fadern och leva ett liv centrerat på Gud i och genom Jesus Kristus medför att man kommer tillbaka till den Gud man redan är men har separerat sig från genom de fattiga omständigheter som råder i denna köttets värld.  I princip råder samma lag även idag även om mycket har förändrats.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-29 07:23 #3 av: [Rulander]

Om du påstår att vi är gudomliga är en sak, men skriv inte att Jesus säger det eller att det står i bibeln. Det är helt fel.

Det enda jag motsätter mig är när man blandar ihop saker utan grund. Blanda inte in kristen tro med detta.

OK hur ser vi att vi är gudomliga? Vad är skillnaden? Tycker ni att vi som människor beter oss gudomligt?

Vilka egenskaper har man om man är gudomlig?

Anmäl
2016-09-29 10:33 #4 av: Hukanson

Rulander, det är skillnad på vad man ÄR och vad man GÖR.

Vi alla människor är gudomliga därför att gud har skapat oss både till själ, till kött och till ande och det Gud har skapat är för alltid en del av GUD.

Men vad människan gör är inte imponerande för en utomstående betraktare. Det är ju det som beklagas av utomjordiska civilisationer som har kommit för att hjälpa oss med detta...att höja nivån på vad vi gör...både andligt och materiellt.

Vår situation är ju den att vi borde komma till tro på "Himmelen" dvs en andevärld dit våra andesjälar kommer när köttet dör och kanske måste leva oändligt länge och detta är ju synonymt med det människan ÄR och det borde vi vårda med det vi GÖR hela levnaden för att skapa så gynnsamma möjligheter för oss själva som möjligt.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-09-29 11:14 #5 av: [Rulander]

OK du tror på både Gud och utomjordiska civilisationer.

Jag har aldrig förstått vad en höjd nivå är. Däremot försår jag vad goda gärningar är. Jag tycker att vi ska dela med oss till fattiga, och visa barmhärtighet med de som har det svårt. Är det det som du menar med "att skapa gynnsamma förutsättningar"?

Vilka aktiviteter deltar du i för att "skapa gynnsamma förutsättningar"?

Anmäl
2016-09-29 11:24 #6 av: Hukanson

Rulander det är litet skillnad på att göra goda gärningar för Gårdagens Gud och Morgondagens Gud.

Gårdagens Gud är en lag om att göra gott för en kommande dom,  medans Morgondagens Gud är en lära om att domen har redan kommit och en ny dag ett tusenårsrike är här med möjlighet att lära sig vad Himmelsk Vishet är för något.

Att tro på detta är att vara sann Kristen.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.