Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Gud

Gud

2014-01-31 09:23 #0 av: [Kathja]1

Det finns ju en mängd olika religioner här i världen och därmed även en mängd gudar. Eller? Jag lägger här fram hur jag ser på just det utifrån mitt perspektiv som troende, utifrån citat ur Bibeln.

Tänk på det som förut var, för länge sedan. Jag är Gud, ingen annan finns. Gud är jag, och ingen är min like. Jes 46:9 

Jesus svarade: ”Viktigast är detta: Hör, Israel, Herren, vår Gud, är den ende Herren. Mark 12:29 

Jag tänker som så att om Gud är den enda guden, vilket hen såklart är, så kan andra inte tala om någon annan Gud för det finns ingen. Med andra ord måste det vara som så att när de talar om Allah eller vad de nu väljer att kalla hen så är det samma Gud. I Bibeln har Gud många namn, och varför skulle det inte kunna vara som så att ett av dem är tex Allah? Tittar man på muslimernas texter så är de VÄLDIGT lika de i Bibeln. 

Sedan anser jag att det rimmar väldigt dåligt med hela skapelsen att det skulle finnas alternativ, utan att det istället handlar om att utifrån var man är så ser man Gud på lite olika sätt. På samma sätt som om man skulle be flera människor utspridda över jorden att beskriva jorden så hade du fått lika många beskrivningar som det var människor. 

Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt.  Kor 12:6

Och förmedlaren företräder fler än en, men Gud är en. Gal 3:20 

Gud är en, och en är förmedlaren mellan Gud och människor, människan Kristus Jesus. 1 Tim 2:5 

Ja, det finns ju ganska många ställen i Bibeln där det står att Gud är EN, och då utgår jag ifrån att hen är det. Men det innebär enligt mig inte att alla andra Gudar är fel/inte finns, utan det innebär att alla gudar är samma Gud. Jag tror att det att vi inte ska ha andra Gudar, eller bilder av Gudar, innebär att vi inte ska sätta något över Gud. Att vägen till Gud är det som är det viktigaste i våra liv, det är därför vi är skapade för att i allt sträva efter att leva med Gud. Har du en bild för att den är fin så innebär det inte att du sätter den före, eller över, Gud. 

Eftersom jag tror att alla Gudar är samma Gud, så är det så att bilden av Gud bara har utvecklats lite olika beroende på var man befinner sig i världen, me andra ord inget är "rätt" eller "fel" igen väg är "bättre" eller "sämre" det viktiga är att hitta Gud.  

Lite som att det från början bara fanns ett språk, med tiden så spred sig människorna över världen och det gav med sig att språken ändrade sig och nu låter de väldigt olika men från början var de ett.

Givetvis så gäller det ju att leva med Gud och följa Guds väg genom att leva i kärlek till Gud, mig själv och alla andra. Allt annat omkring grejs är av människor skapat för att styra andra människor. 

Det gäller alltid att urskilja ursprungssyftet med skapelsen och våra liv och vår relation med Gud. Vi människor har en benägenhet att vara rädda och osäkra i oss själva, och detta i sig har gjort att vi gärna kategorierar saker i rätt eller fel, vi vill få vara ett med Gud och är rädda att göra fel. Och det i sig har lett till att man har "bestämt" att tex muslimer eller J.V gör/tror "fel" för om jag inte bestämmer mig för att de gör fel och de gör något annat än mig då kanske det är jag som gör fel. 

Men jag tror att det bara handlar bara om att våra rädslor, som beror på att vi inte helt och fullt ser Guds uppsåt och vår relation, inte om Gud och vad hen vill eller inte vill.

Vad tror du?

/Kathja

(Bilden finns här)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-03 09:18 #1 av: [Miramax]

Hejsan,

Herren Jesus Kristus presenterade sin Fader (sann levande Skapare)

dvs det är skillnad på gudar, Gud och himmelske Fader.

Har tittat runt på olika ställen och stundtals verkar alla kunna citera bibelställen med bl a Herren Jesus Kristus ord i relation till Fadern FÖR att i sin egen tolkning snabbt skriva om gud gudar och en Gud VILKET inte är Fadern till Jesus Kristus

avlad i  Helig Ande och enfödd.

Herren Jesus Kristus Frid över Er alla

hälsar Miramax

Anmäl
2014-07-03 18:30 #2 av: [Kathja]1

Min uppfattning är att allt är ett i Gud. Det finns inget som står utanför Gud, inget som inte är Gud -  hela skapelsen ÄR Gud.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-17 09:49 #3 av: Simon från Kyrene

Min uppfattning är att många religioner, i sin grund är ungefär samma. Men att det vi har svårt för är att sätta ord på det andliga och därför skiljer sig uppfattningarna av det andliga, eftersom vi har olika språk, olika definitioner av ordet.

Förut talade vi samma språk, sedan splittrades vi, därmed språket, till olika. Det tror jag är förklaringen till de många religionerna. Men vissa religioner är ute på djupare villovägar än andra, därför ska man som skör människa vara försiktig. Den andliga världen är svårare än den köttsliga.

Grunden i människans splittring är att vi inte förstår varandra samt inte vill/vågar förstå varandra. Tyvärr inser inte människor det.

Allah t ex betyder Gud på arabiska, oavsett om du är kristen eller muslim. Det är samma kraft de talar om, men olika tolkningar av kraften. Åker vi längre österut hittar vid ännu fler tolkningar av denna värld.

Det är ordet allting handlar om. Och det fick vi från Gud. Och det är det som vi håller på att förlorar om vi fortsätter som vi gör. Om man istället försöker förstå varandra, varför någon säger som den gör och vad den personen egentligen menar i hjärtat, då kommer vi komma närmare Ordet vi fick av vår skapare.

Det är den tolkningen jag gjort. Det finns rätt och fel, men ingen av oss vet det ännu, utom innerst inne, eftersom vi alla en gång varit hos Gud. En dag kanske vi hittar det som är rätt. Sanningen. Och det är genom just Ordet.

Anmäl
2014-07-17 10:08 #4 av: [Kathja]1

Sanningen är att Gud är kärlek, och vi är en del av det. Gud är allt som är och religioner är skapade av människan, inte av Gud. Så ser jag på det iaf. Cool

Sedan är vi människor skapade på så sätt att vi hittar oss själva genom att spegla oss i andra och därför katalogiserar vi allt vi ser. Du är det jag inte är, osv. Där ur kommer tankar kring "rätt" och "fel". Jag tror såhär och du tror sådär. Det vi missar är att mitt "rätt" kan vara ditt "fel" men det innebär inte att jag borde göra något annat. Så visst kan man se det som att det finns "rätt och fel" ur ett personligt perspektiv -  men inte ur ett universellt och gudomligt. Vi har av Gud fått den fria viljan därför kan vi inte göra fel, det är bara våra mänskliga värderingar som bedömer, och dömer, det. Ur ett gudomligt perspektiv så är allt bara och allt som är är Gud, Gud är kärlek så allt som är det är kärlek -  oavsett våra mänskliga bedömningar.   

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-17 10:15 #5 av: Simon från Kyrene

Det låter fint det du säger. Jag är inte ute efter att ifrågasätta nu, men vårat samvete, hur ser du på det? Är inte det ett verktyg att skilja gott från ont? Kärleken är rätt väg att gå. Kärlek står för det goda. Där även ödmjukhet ingår. Men det finns ju även ondska. Det måste väl vara fel väg att gå. Om allt är rätt finsn väl ingen synd? Synd är som jag också sett dig (?) uttrycka det, att missa målet. 

Gott och ont - rätt och fel ?

Frid

Anmäl
2014-07-17 10:33 #6 av: [Kathja]1

Fråga på du! 

Vårt samvete är som jag ser det en del av vårt Ego, vårt mänskliga jag, det är även något som är konstruerat utifrån vad vi har lärt oss. Med andra ord inget som har med vår gudomlighet att göra. 

Ondska är inget i sig, det är en brist på kärlek. Precis som att mörker i sig inte är något utan enbart en brist på ljus. Tänd ljuset och mörkret är borta. Var kärlek, alltså ditt sanna gudomliga jag, och ondskan är borta. 

Då det kommer till "synd" är det absolut att missa målet och målet är att vara ett med Gud att vara i ditt gudomliga jag, med andra ord att vara kärlek. Så att synda är att inte vara kärlek.  

Så inget ont - gott, rätt - fel, allt bara är, resten är något som vårt ego, vårt mänskliga jag har skapat. Hade rätt - fel varit en sanning hade alla, alltid,tyckt samma om vad  som är att anses som rätt respektive fel. Och så är det ju inte, eller hur?

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-17 10:58 #7 av: Simon från Kyrene

Ett samvete utvecklas utifrån vad vi lär oss, absolut, men det får oss även att skilja på det som känns rätt och det som känns fel. Jag ser det som ett verktyg.

Under ondska brukar man ställa Likgiltighet, sadism, hat, mord. Att det är något som föds ur brist av kärlek skriver jag gärna under på. 

Att missa målet är väl fel? Om målet är rätt? Det kan man väl säga utan att döma den som gör fel, eller går det kanske inte?

Problemet som jag ser det är att folk inte är i sig själva och därför tycker olika om vad som är rätt och fel. Det är därför vi syndar. Att vi inte är i oss själva beror på en hel del saker. Det kan vara okunskap, rädsla, lättja. Vad tycker du?

Anmäl
2014-07-17 11:40 #8 av: [Kathja]1

Målet är inte per se "rätt" det är det som är, och eftersom vi har fått den fria viljan kan vi inte göra fel. Även om vi väljer att leva utan kärlek.

Vi kan bara välja olika vägar att leva våra liv, men alla vägar leder till att vi kan växa och uppleva olika aspekter av allt som är. Och det är alltid av godo.

Det gäller att skilja på våra mänskliga värderingar och bort gudomliga jag.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-17 12:01 #9 av: Simon från Kyrene

Jag tror vi pratar om och ser det på ganska lika sätt, men med olika ord. Tack för att du tagit dig tid och jag är ledsen om jag gick off topic.

Anmäl
2014-07-17 12:15 #10 av: [Kathja]1

Ingen fara! Kul att du frågar och OT är alltid okej när det blir en givande diskussion. Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-18 19:06 #11 av: szirius

Hur tänker du om alla indiska gudar, där man tror på många olika, med olika symbolik och energier? NyfikenLipar Eller den nordiska mytologin som fortfarande har troende...eller de grekiska och romerska gudarna? Eller de egyptiska? Dessa gudar och gudinnor har ju olika krafter och förmågor, lite som "våra" ärkeänglar....jag upplever iaf att det finns olika skikt på något sätt...och dessutom,  allt som får våra tankar ÄR ju skapande...så detta är väldigt intressantGlad

Anmäl
2014-07-18 19:13 #12 av: [Kathja]1

Jag tänker att Gud är allt som är i ett och samma, och de alla ytterst är en och samma. En Gud men i  olika former.  Precis som att vi alla är del av Gud så är de delar av Gud. Träden är träd men de är skogen. Typ Funderar

Jag tror att vi behöver, eller iaf har behövt, ha olika varianter av Gud eftersom vi alla är olika. Lite som att det har anpassats utefter människors behov. Det viktiga är inte vilken bild vi har av Gud bara att vi tror.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-18 19:26 #13 av: szirius

# 12 fast du tar hjälp av olika ärkeänglar ibland? De är ju också en del av Gud, så varför inte gå direkt till Gud? Det är väl för att du känner att det är mer tydligt i frekvenserna....allt är Gud men det finns specifika energier som är , ja just specifika....kanske just för vår skull...Funderar

Anmäl
2014-07-18 22:48 #14 av: ollivoll

Har läst att man lättare får kontakt med ärkeänglar än med Gud. Men att budskapet blir detsamma oavsett eftersom ärkeänglar för budskapen till Gud. Jag ber alltid både till Gud och änglarna, känns som att mina budskap absolut bör nå fram då;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.