Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Gud

Morgondagens Gud

2014-01-03 21:33 #0 av: [Kathja]1

Morgondagens Gud är kravlös, formlös, en ständigt närvarande och kärleksfullt kommunicerande Gud till skillnad från Gårdagens Gud som framställs som en människa, en villkorsställande Gud , snar till vrede, en Gud som hade en längtan att beskydda mänskligheten, en som hade slutat att tala direkt till människorna och en som satt eliten på sina höga hästar och dömde människor till evig pina vid illojala felsteg.

Gårdagens Gud talade med människor i huvudsak via profeternas budskap i Bibeln, och vårt prästerskap. Det var den Gud man ville att vi skulle tro. Tonvikten låg på att göra rätt, vilket per automatik innebär att man även kunde göra fel. Detta att det fanns ett rätt och ett fel skapade konflikter i Guds namn, och det gör det fortfarande runt om i världen.

Men om nu Gud är Allt Som Är och vi har fått den fria viljan hur kan vi då göra fel? Om nu Gud är Allt Som Är hur går det ihop med att Helighet är fördömande eller dömande? 

Kan det kanske vara som så att man under årens lopp har missat målet en hel del och istället för att predika Guds sanna budskap så har man använt Gud för att predika människors budskap? 

I processen som kallas Fem steg till fred uppmanas vi att utvidga vårt medvetande genom att vara öppen för nya sanningar om gud, livet och människan. Neale Donald Walsch presenterar nio nya uppenbarelser som han uppmanar oss alla att utforska på djupet:

1. Gud har aldrig slutat kommunicera direkt med människorna. Gud har kommunicerat med och genom människorna från tidernas begynnelse. Och Gud gör det än i dag.

2. Varje människa är lika speciell som alla andra människor som någonsin har levat, lever nu eller någonsin kommer att leva. Vi är alla budbärare. Varenda en av oss. Varje dag berättar vi för livet om livet. Varje timme. Varje ögonblick.

3. Ingen väg till Gud är rakare än någon annan. Ingen religion är den ”enda sanna religionen”, inget folk är ”det utvalda folket” och ingen profet är ”den största profeten”.

4. Gud behöver ingenting. Gud kräver ingenting för att vara lycklig. Gud är lyckan själv. Därför behöver Gud ingenting av någon eller något i universum.

5. Gud är inte en enskild Högsta varelse som lever någonstans i eller utanför universum och har samma emotionella behov eller är utsatt för samma känslostormar som människor. Det som är Gud kan inte skadas eller såras på något vis, och har därför inget behov att hämnas eller straffa.

6. Allt är ett. Det finns bara ett och allting utgör delar av det enda som finns.

7. Rätt och fel finns inte. Det finns bara sådant som fungerar och sådant som inte fungerar, med avseende på vad det är du eftersträvar att vara, göra eller ha.

8. Du är inte din kropp. Det du är saknar gränser och slut.

9. Du kan inte dö, och du kommer aldrig att dömas till evig fördömelse.

Om vi istället utgår ifrån ovan kommer vi alltid veta att vi har hamnat rätt, att det är Gud som talar med oss och i alla människors röster vi hör. Det tror jag, vad tror du? Vi är alla på väg, under framstegande och uppstigande...även Neale Donald Walsch som är ett bra exempel på att människan kan vara både föredöme och i ständigt självförverkligande.

/Kathja

(Delar av texten är hämtat ur ”De nya uppenbarelserna”, Neale Donald Walsch - Bilden är hämtad här.)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-25 21:49 #1 av: AlienInvasion

Låter som "book of the law", Thelema (satanism). Jag tror att andeväsen har pratat med människor lika länge som vi varit här, men det är inte förrän Sonen kom ner och uppstod till himmelen som vi har fått äran att lära känna den enda levande Guden.

Anmäl
2014-02-25 22:21 #2 av: [Kathja]1

Hur tänker du då? Vem var det Abraham, Mose och Noa talade med och kände om vi inte fick möjligheten att lära känna Gud förrän Jesus kom för vår skull? Funderar

Boken ifråga har jag aldrig hört talas om, men den ska jag genast kolla upp! Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-26 10:16 #3 av: AlienInvasion

Jag tror ju på att det visst finns en sanning och den vill jag veta innan jag dör. 

Sen om påståenden att man inte kan dö, eller dömas till evig förbannelse säger emot sig själv. Varför är att om jag nu lever ett pissliv där jag istället för att hjälpa bara trampar på andra människor och utnyttjar dem, och sen när jag då dör kroppsligen så är jag ju medveten om det och troligast så är det nån begränsning i människan som gör att man kan gå runt och trampa på folk. Till slut så ångrar sig ALLA, tror jag. Tänk att vara i ett sådant evigt tillstånd?

Andeväsen finns fler än gud hur man än räknar förutom om man tror att alla andeväsen = gud men isf. kan man känna sig lurad, anser jag.

Och att bestämma kriterierna för en gud så där (med rätt hårda riktlinjer) och sen säga att det finns ingen väg som är bättre än en annan er rätt tokigt ut.


Svaret på din fråga är väl "I AM".  Eftersom judar,kristna och muslimer anser sig allihop ha sin gud där så får vi väl anta att det är flera andeväsen. Men personligen tror/tycker jag att det är den kristna/judiska Fadern som är GT's Gud. Jesus sade ju också att ingen känner fadern förutom honom, men inte att ingen hört honom/dem.

Anmäl
2014-02-26 11:54 #4 av: AlienInvasion

Detta är vad jag tror ett bra exempel på att det finns andar som säger sig vara Gud.

Anmäl
2014-02-26 12:20 #5 av: [Kathja]1

AlienInvasion - Vad är det som får dig att tro att det är andar som säger sig vara Gud och inte Gud själv? Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-26 12:25 #6 av: AlienInvasion

Definierar du gud som du gör i TS så har vi inte samma gud.

Om du syftar på länken jag skickade så är det en falsk profet. Jag tror inte att nån av hans profetior har gått in och för att vara från Gud så är det 100 % som gäller. Det finns sajter som håller reda på sånt. Denna t-ex 

Anmäl
2014-02-26 12:35 #7 av: [Kathja]1

Så han kan inte tala med Gud därför att någon annan har sagt att det är så? Hur vet du att de harätt? Att just de sitter på "sanningen"? Jag menar det finns ofantligt många som säger sig förespråka "sanningen" och alla lutar de sig på Bibeln och vad som står där... Funderar

Det jag är ute efter är att visa att det går att hitta en mängd "sanningar" i Bibeln, och vad jag har kunnat se finns det bara ett budskap som går igenom dem alla som en röd tråd och det är kärleksbudskapet, sedan läggs det en massa tid och energi på att tala om att andra har FEL. Men frågan är vem som har rätt att kasta första stenen... Skämtar

Det gör att jag tror att de alla kan ha rätt och att det viktiga är att man lever efter kärleksbudskapet. Där finner vi Gud. Hjärta


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-26 12:49 #8 av: AlienInvasion

Som sagt undrar jag vem som är din gud. 

Falska profeter känner man som sagt igen på att deras profetior inte slår in, är det så svårt att förstå eller vill du ha en gud som lovar saker den inte håller? Lögnens fader pratas det om i bibeln..

4 And no marvel; for Satan himself is transformed into an angel of light. - 2 Corinthians 11:14

16Så säger Herren Sebaot:
Lyssna inte till vad profeterna säger
när de profeterar för er.
De väcker tomma förhoppningar,
de predikar syner de själva hittat på,
de talar inte på Herrens uppdrag.
17De säger till dem som föraktar Herrens ord:
”Det skall gå er väl”
och till alla som lyder sina hårda hjärtan:
”Inget ont skall drabba er.”
- Jer 23

Anmäl
2014-02-26 12:56 #9 av: [Kathja]1

Jag ställde bara en fråga kring hur du vet vems "sanning" som är sanningen. Och vem min Gud är har jag redan svarat på, hela denna sidan handlar ju om min Gud! Så det borde inte vara så svårt att räkna ut. Cool Och självklart är det så att Gud håller allt han lovar! Men vi får inte missa vad vi har att göra för att vi ska få.Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-26 12:59 #10 av: AlienInvasion

Morgondagens tro, det låter inte som det är meningen att det ska vara så solklart men Ok, hur försvarar du 7. Rätt och fel finns inte. 

Vet du hur mycket detta rimmar med satanism eller ska jag leta fram satanistiska "bibelverser" åt dig?

Anmäl
2014-02-26 13:05 #11 av: [Kathja]1

Nej snälla gör inte det! Och jag tänker inte försvara något alls. Min tro är min tro, vill du förstå den så ställer jag upp, men vill du diskutera vem som har rätt eller fel så kan du lägga ner.

Läs sajt-beskrinvingen om det känns otydligt.

"Vi följer Jesus ord - 

"Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom som ni dömer med, skall ni bli dömda... Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? Eller hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga"  (Matt 7:1-5)

Syftet med denna sajt är att öppna upp för Gud i ett större och kärleksfullt perspektiv. Vi vänder oss till dig som redan tror men vill komma vidare i din relation med Gud, till dig som tror på något men inte vet vad och till dig som inte tror att du tror men vill veta mer. Vi vänder oss till dig med ett öppet och kärleksfullt hjärta. Gud har ingen etikett, Gud tillhör inte bara ett folk – hen är allas Gud oavsett namn. 

Vi vill skapa en Satsang, en plats för strävan efter
insikt genom gemensamt lyssnande, gemensam eftertank och kontemplation kring oss själva och Gud.  Vi vill ha högt i tak, vi letar inte efter vad som är "rätt" eller "fel"  - vi strävar efter att hitta vår individuella väg till Gud. 

Välkommen att utforska ditt liv med Gud."

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-26 13:17 #12 av: AlienInvasion

Du föregår med bra exempel ser jag.. Det finns ju inget rätt eller fel så varför har du regler?


Du får några verser ändå, så du ser

The word of the Law is THELEMA… Do what thou wilt shall be the whole of the Law… So with thy all; thou hast no right but to do thy will. Do that, and no other shall say nay. For pure will, unassuaged of purpose, delivered from the lust of result, is every way perfect.”

-The Book of the Law I:39-40, 42-44

Det finns olika sorters kärlek, erkänner även Satan själv;

57. 
Invoke me under my stars! Love is the law, love under will. Nor let the fools mistake love; for there are love and love. There is the dove, and there is the serpent. Choose ye well! He, my prophet, hath chosen, knowing the law of the fortress, and the great mystery of the House of God. All these old letters of my Book are aright; but [Tzaddi] is not the Star. This also is secret: my prophet shall reveal it to the wise.

Anmäl
2014-02-26 13:21 #13 av: [Kathja]1

Tänk att jag visste att du skulle säga så! Hade inga "regler" tills för 5 minuter sedan. Skämtar Men eftersom det hela tiden ska vara ett evigt snack om vem som har rätt eller fel tydliggjorde jag vad som gäller här inne. Sedan kan du kalla det regler om du vill, så länge som du respekterar dem. Skrattar Det borde ju inte vara så svårt...

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-26 13:25 #14 av: AlienInvasion

Jag ser det inte som att jag dömer utan att jag tipsar. Bara Gud kan döma rättvist. 


Anmäl
2014-03-01 16:37 #15 av: [Forummedlemmen]

Morgondagens tro? Sjunger man inte "Han är likadan i dag?"

Anmäl
2014-03-01 16:41 #16 av: [Kathja]1

#15 Gud är den samma, men synen på Gud (kanske) annorlunda. Det är iaf vad vi ska kunna diskutera här inne. Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-13 21:28 #17 av: glittertind


Det var en jättestor sjö, som omgavs av olika länder. Länderna hade olika språk och olika kultur. De fick sin näring från sjön i form av fisk, som de ibland bytte sig till mot annat... De vattnade sina fält med sjöns vatten och gav sin boskap att dricka vid stränderna. Man badade och tvättade sig i vattnet. Sjö hade lika många namn som omgivande länder. Det kallades för "Det blå djupet","Det stora Vattnet", "Det livgivande" osv. Efter år av isolering och språkförbistring stötte människor från de olika länderna på varandra då och då. Alla talade om sin sjö, som den mest livgivande och enorma, och man började kriga om vilken sjö, som var störst, utan att förstå att det var samma stora vatten man menade...

Anmäl
2014-03-13 22:07 #18 av: [Kathja]1

Fin liknelse Glittertind. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-14 21:08 #19 av: UfosFinnsFaktiskt

En annan kortare variant finns om loppor som bråkar om vem som äger hunden de kryper på.

Dock går det inte att ta misste på att det mest sannolikt finns fler andeväsen än Gud där ute i etern.

Anmäl
2014-03-14 21:32 #20 av: glittertind

Gud är det som är...

Fler andeväsen än Gud? Det gudsbegreppet är mycket begränsat... Gud är obegränsad, oändlig och evig... Vårt förnuft räcker inte till...

Och ja... Ufos finns faktist... Heseikel kallade dem för gudasöner och änglar... I alla fall de som besökte jorden på hans tid... De tog sig hustrur bland människorna...


Anmäl
2014-03-14 21:37 #21 av: UfosFinnsFaktiskt

varför begränsat?


Ufos betyder "oidentiferade flygande objekt" så självklart finns de. Aliens däremot så brukar man ofta mena liv på andra planeter och det behöver inte finnas bara för att det finns andeväsen.

Andeväsen - änglar, demoner - dumma och snälla. Och Gud.

Jesus kallas av Gud för den enfödde människosonen och det tror jag är av en viss anledning.

Anmäl
2014-03-19 12:19 #22 av: Älvan

Hej alla

Är det inte lite tokigt att detta heter "morgondagens tro"?

Det enda som finns är nuet där i morgon och igår ständigt är närvarande.

Kanske borde denna gruppen heta "nuets Gud"?

:)

Anmäl
2014-03-19 13:00 #23 av: [Kathja]1

Eftersom tid inte är något linjärt utan allt som finns är nu så skulle det absolut heta Nuets Tro/Gud, men det skulle nog vara svårt att fatta vad det handlar om. Tanken är ju ett "nytt" sätt att se på Gud. Därav "morgondagen" och så valde jag tro istället för gud eftersom Gud ju inte förändras det är bara vår uppfattning av Gud som ändras. Så vet du tanken bakom namnet. :)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-06-01 09:50 #24 av: mitt i livet

Tack Kahtja för ditt portal inlägg, det kändes bra och stämmer med mina tolkningar som jag inte har diskuterat med andra för jag vill inte komma ini en hetsig diskussion vad som är rätt och fel .Der finns inte något rätt eller fel allting bara är. Jag har svårt för att använda ordet GUD. Det begränsar och misstolkas av andra och indelar människor i kategorier. Vi är ju alla ett. Morgondagens tro är ett bra namn på sajten det visar att allt är under utveckling, både vi människor och vår andliga utveckling.

   

Anmäl
2014-06-01 10:09 #25 av: [Kathja]1

Vad roligt att höra och välkommen hit. ♡

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-06-07 17:41 #26 av: mitt i livet

kathja! Jag har en fråga till dig som ingen har velat ta i.Jag tycker att det är sorgligt att inte det går att förena kristendomen med andra sätt att närma sig Gud som tex. LOA. Jag har mött biskopar som avvisar andra tolkningar med orden då är du inte kristen.  MItt bekymmer : Jag förstår inte den kristna trosbekännelsen som kyrkan använder sig av. För mig är den långt ifrån ifrån morgondagens tro, kan du förklara den.

 

Anmäl
2014-06-07 18:20 #27 av: [Kathja]1

Viktig fråga och nu fick jag svar på varför jag fick till mig att skriva tråden Kristen eller ej, det är frågan -  idag. Den var ju till dig Mitt I Livet!  

Som jag ser det så handlar "gårdagens tro" väldigt mycket om religion och mänsklighet, medan morgondagens tro (eller den som råder här och på många andra håll i nuet Cool) handlar om allt som är, om Gud, om andlighet och tro.

Allt har sin tid står det på flera ställen i Bibeln, och självklart gäller det även för hur vi ser Gud. Gud är den samma nu som då, det är bara vår uppfattning om Gud som har ändrats. Och jag tycker absolut att trosbekännelsen stämmer väl överens med det vi talar om här inne, men det kan självklart vara svårt att förklara för en som är inne i kristendomens fyrkantighet. Men vi får inte glömma att mycket av kristendomens historia har gått ut på att skrämma människor med hur det kan gå om man gör FEL. Fast det handlar ju enbart om mänsklig tolkning av Gud, Gud skiter i vad vi gör. (ursäkta språket)

Allt i Bibeln måste tolkas, oavsett vad människor säger, och det gör att beroende på vem och från vilken tid man läser texten så blir det mer eller mindre olika förklaringar. Nu för tiden finns det mängder av människor, och utomlands även församlingar, som kombinerar LoA-tänk och Bibeln. Funkar hur fint som helst. Men här är det gärna antingen eller.

Jag skapade en blogg just på grund av det att jag upptäckte hur troende inte kunde ta till sig LoA och LoA människor kunde inte ta till sig Gud, andliga ansåg att LoA och Gud inte gick att relatera till. Och så snurrar det runt. Men som jag ser det är ju (självklart) allt det samma. Är allt ett så är det ett!

Men vad är det i den kristna trosbekännelsen du inte kan relatera till?

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-06-13 21:56 #28 av: [Mellma]

Egentligen så har vväl människor  börjat att inse att bibelns gamla texter inte fungerar i nuläget och då måste man ju få ttänka om här och nu, och få en tydlighet i texterna så att de fungerar här och nu.

Jag är inte ute efter att förringa bibelns ord på något viss, utan jag tycker att det börjar bli dags att tänka om och inse att människor ser på saker och ting som har med tro att göra, på ett helt annat vis idag.

Vi kan inte här och nu, leva efter  bibelnbs uråldriga innebörd, som passade in på folk som levde för 2000 år sedan, men det vi kan göra är att skriva om innebörden i t ex de 10 budorden. DE är ju menat som ett sorts "rättesnöre", mem de behövs skrivas om ordentligt..

T ex, du ska hedra din moder och din  fader. Javisst ska vi de OM de är hedervärda ja! Jag  skulle aldrig vilja hedra min fader om hans namn var Hitler, eller Saddam Hussein...eller... VIlle bara ge ett exempel på hur jag tänker.

Absoluit så tror jag också på en ickedömande Gud, som handlar i kärlekens tecken, oavsett ras eller hudfärg eller sexuell läggning.

(Ursäkta om bokstäverna blir konstiga när jag skriver men det beror på att jag skriver från TV:n)

Anmäl
2014-06-14 11:20 #29 av: [Kathja]1

Visst är det så! Men bara för att man kan se att Bibeln begränsar Gud och att den inte längre helt stämmer med vår tids uppfattning så innebär inte det att den behöver förkastas, men man får se den för vad dan är. En text utformad av den tidens människor. Allt har sin tid så även vår uppfattning av Gud i allt som är.

Det som är spännande är att det just nu händer så väldigt mycket. Det är nya insikter och energihöjningar mest hela tiden. Det är sannerligen en spännande tid vi lever i! Partajar

För mig blir det tydligare och tydligare vad som är viktigt i livet. Att allt som spelar roll är kärlek. Till mig själv, till alla andra, till hela skapelsen. Ju mer kärlek vi kan känna till allt som är desto närmare ett paradis på jorden och ett himmelrike i våra hjärtan kommer vi. Hjärta 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-23 21:03 #30 av: millam

Katjha, du tänker precis som jag gör. Tänk, kärleken är det enda som spelar roll, allt som räknas! Den här tråden är ju väldigt intressant, det jag hittills läst överensstämmer med mitt tankesätt till 100%. Men det tar lite tid att gå tillbaka och läsa allt sen tidigare..

Anmäl
2014-07-23 21:49 #31 av: [Kathja]1

Millan, vad roligt att höra. ♡ Det är ju tur att det inte finns så många inlägg då, tänk om vi hade funnits i flera år. ;-)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-04-16 15:39 #32 av: Hukanson

Till och med Neale Donald Walsh är ju ganska skakad över storheten i sitt författarskap. Han skriver att han inte själv är helt övertygad om att han verkligen gör det han gör....förmedlar ett revolutionärt steg i evolutionen av mänskligheten och dess förståelse av vem och vad Gud är! För vem törs förändra sina heliga trosuppfattningar sådär helt tvärt och med en gång...? Vi har ju i tvåtusen år levt med helig andes sanning att vår Gud och frälsare har en mänsklig kropp och att han behöver troende som lever på ett visst sätt för att bli godkända att komma till himmelen. Denna heliga trosuppfattning kallar Neale Donald Walsh Gårdagens Gud och skriver som om det vore Guds egen heliga sanning att vi kan överge den föreställningen för en större, bredare och djupare förståelse av vem och vad Gud är, nämligen en Morgondagens Gud, utan människokropp, utan villkor, utan dom och fördömande. En ovillkorlig levande kärlek som talar med alla och tjänar alla och önskar att Den Nya Tanken och förståelsen ska spridas genom människotillblivelsen och skapandet av en mänskligare värld.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-04-16 15:54 #33 av: Hukanson

Varför heter det Morgondagens Gud?

Gud finns. Gud har alltid funnits. Gud är livet men i livet finns också det onda. Ingen kan förneka att vår historia är full av våld och ondska.  Detta kallas mörker därför att vi människor som Guds barn borde hantera våra köttsliga kroppar på ett annat sätt som kallas ljuset. Att förändra mänskligheten i den riktningen kallas frälsningsplanen och till detta behövdes en Frälsare. Denna frälsare har gett mänskligheten allt den behöver för att följa med i Planen. Frälsaren var väldigt aktiv på 1800 och 1900 talen därför att han skapade USA och återställde Israel till det heliga landet som han lovat. Men sedan var han färdig med sitt frälsningsverk för "i dag" och en Ny Dag kunde komma...en Morgondag, då Herren relaterar till sin Skapelse som enbart en Andlig Gud utan egen kropp att fästa något hopp till. Det har profeterats om detta i heliga böcker länge och nu är vi där, nu händer det. Vi är Morgondagens barn och vi har rätt att ändra samhället till det bättre.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-04-17 08:14 #34 av: white lady

Alla som  vägrar förändring och vägrar släppa inlärda mönster och texte rkommer få det jobbigt.Gud är fantastisk.

Det som gäller idag är inte aktuellt imorgon.

Så tycker jag.

Anmäl
2015-04-17 08:41 #35 av: [Kathja]1

Där är jag med dig W.Lady. Det är inte så att Gud har ändrats, hen har alltid i alla tider och innan tiden fanns varit allt som är och inte är - större än vad vi kan greppa om.

 "Morgondagens Gud" kommer från Neals bok "Morgondagens tro" - och handlar mer om ett nytt förhållningssätt än en ny Gud (såklart!) - Gud är den samma men hens sätt att visa sig för oss förändras allteftersom vi mognar. Det är i alla fall vad jag tror.

Det är därför budskapen i Bibeln inte ser riktigt likadana ut som de budskap som människor från Gud i dessa dagar, Det är därför budskapen som finns i GT inte är de samma, och inte ens speciellt lika, de som finns i NT.

Människan behöver hjälp att se olika saker i olika tider. Nu är det tider då vi ska öppna ögonen och inse att vi alla är en och samma. Dualitetens tid är förbi. Det finns inget rätt eller fel, det finns bara människor som lever som sina Sanna Jag (från hjärtat) eller som sina Egon (från hjärnan). 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-04-17 08:51 #36 av: Älvan

D

Anmäl
2017-12-10 14:44 #37 av: Dalman

Mina 9 punkter är exakt så som det beskrivs av Kathja i det första inlägget. Skönt att höra att vi är många som ser i ett öppnare syn på Gud och allt som är. Det vi upplever som sanning idag kan i nästa inkarnation vara en helt annan.  

Därför är det svårt att ha en diskussion om vem som har rätt eller fel. Allt är rätt från det perspektiv vi upplever ifrån och det vi vill uppleva just nu. Meningen är ändå att vi alla ska få den sanna vetskapen när vi är mogna för det själsligt, det är oundvikligt då vi alla kommer från Gud.

Bra att inkarnation finns, då kanske vi väljer en annan väg att utforska.

MVH Dalman

Anmäl
2018-05-17 13:45 #38 av: unbreakable8

Är det du som skrivit texten själv?  Är det vad DU kommit fram till?  För du predikar ju inte bibelns lära, utan någon påhittad. 

Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra. ” – 2 Tim 4:3

Anmäl
2018-05-17 22:11 #39 av: Vianca

Man kan ha i åtanke att bägge Timotheos breven. Är efterevangeliska skrifter och kallas Pastoralbrev.
Beteckningen avser att de är ställda till herrarna och inte till församlingen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.