Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Ursprungets Skapare Allmänt Fader Gud Sananda Samtal med Gud Ärkeängel Mikael (Michael) Änglarna S:t Germain Uppstigna Mästare Bön ACIM Morgondagen Gårdagens Gud LAGARNA Ljusmission A J Miller The New Message Sanat Kumara Sarah Martinus Sheldan Nidle Ashtar Kanaliseringar (svenska) Channelings in english Magenta Pixie Bashar Religioner Profeter och profetsior Reincarnated Mormon Andliga artiklar - religionstexter Livsfrågor Mike Quinsey Linda Dillon Abraham (Hicks) Caroline Myss Susie Beiler Tina Spalding Micheila Sheldan Pamela Aaralyn Andrea Foulkes Dagens Websajt tips Jamie Butler - the Lighter Side Alison Ailfinn Allan Elisa Medhus Doreen Virtue Hucolo Channeling Community Kryon Maria Piotrovskaja Inspiration Min Berättelse Citat Bok och länk-tips Övningar Off Topic IFokus info Köpbart
Bön

Bön

2014-01-03 11:51 #0 av: [Kathja]1

Brukar du be? Om inte skulle jag vilja tipsa dig om det. Be handlar inte om att man måste göra det på något speciellt sätt, eller på en speciell tid eller plats. Bön handlar om att kommunicera med Gud, med sig själv, med allt som är.

Det finns två sorters böner ~ den av tacksamhet och den då du vill ha hjälp. Att sända tankar och ord av tacksamhet ger dig mer att vara tacksam över, då lika attrahera lika och då du fokuserar på att vara tacksam så fokuserar du på det du redan har, m.a.o sådant som får dig att må bra. 

Då du ber om hjälp, oavsett om du vill ha stöd och stöttning, vägledning, tröst eller en sak, så händer det samma ~ Gud hör din bön och du blir bönhörd ~ du får det du ber om. Var bara öppen och glöm inte att tacka för gåvan och hjälpen. 

Att be är även ett sätt att få ur sig saker och ting, ett sätt att prata ut och att prata ut gör gott i själen. Du skapar din verklighet via dina tankar, att be är även ett sätt att formulera vad du vill och inte vill, m.a.o att be är ett sätt att skapa din verklighet. 

I Bibeln står att man ska be oupphörligen, där står även att vi ska be genom Jesus. För mig innebär det mer att se Jesus i bönen, än att säga "i Jesu namn". Att avsluta sin bön med Amen är något man gör inom flera religioner och det är kort och gott att säga "så skall ske" eller "sannerligen". Men man kan avsluta hur man vill. Jag brukar variera - allt som oftast säger jag Insha'Allah - vilket betyder ungefär "om Gud vill". Med andra ord en bön som ska vara i samklang med mitt högsta jags bästa, enligt Guds vilja.

Jag brukar be flera gånger varje dag, men alltid på morgonen och alltid på kvällen. Ibland ber jag till Universum, ibland ber jag till Gud och andra gånger till vem som nu skulle vilja lyssna. Att be är ett sätt att förmedla sina önskningar men det är även ett sätt att få hjälp. Be om stöd och stöttning ~ be om hjälp och vägledning. 

När du har bett om något, oavsett om det är hjälp, tecken eller en sak så gäller det att vara öppen för de svaren du kommer att få, för svar och respons får du ALLTID. Men var medveten om att det som dyker upp inte alltid är vad du hade räknat med. Kanske dyker det upp en känsla, en låt på radion, ett telefonsamtal.

Våga be, för vad har du att förlora på det? Och tar det emot att tänka på det som en bön till Gud, be till någon annan då. Tänk då på att dina tankar är energi och den energin reagerar med annan energi, och allt detta skapar din verklighet, så att be är en väg till att skapa dig det livet du vill ha.

Vill du ha svar så får du svar. Vill du ha hjälp så får du hjälp. Vill du ha en sak så får du den. Men glöm inte att allt har sin tid, med andra ord alla bönesvar sker inte på sekunden. Men andra gör det.

/Kathja

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-07-07 22:18 #1 av: [Kathja]1

Puffar denna med...

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-08-15 14:12 #2 av: [Alder]

När jag tänker att jag ska be, så blir det av få ord.Det är som att tanken finner inga ord.
Däremot brukar jag komma på mig själv ibland,att jag ber med hjärtats röst hur poesi liknande vacker bönen blir. hjärtat ber av sig själv utan att jag har tänk att be.
Är det någon annan som kan känna/uppleva någonting liknande? 

Anmäl
2014-08-15 14:42 #3 av: [Kathja]1

Absolut! När hjärta får tala så blir det enkelt och kärlek. Jag ber inte en massa heller, dagliga böner av tacksamhet mest.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-08-16 10:11 #4 av: ollivoll

Verkligen helt sant. Nu när jag börjar be för min familj och vänner och allt ing runt om och inte om mig, kommer en sån underbar känsla efteråt I hela kroppen hur skit man än mår . Jag försöker be varje kväll men ska även börja be på morgonen också. För man mår aldrig skit under bön:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.